Ohlédnutí za letošní Pop Messe: Na své si přišli fanoušci divokého techna i melancholického popu

Letošní čtvrtý ročník multižánrového festivalu Pop messe přilákal přes osm tisíc posluchačů popové tvorby, elektroniky i undergroundového rapu, a to všechno nově v prostorách brněnského Velodromu. Na čtyřech venkovních a dvou vnitřních stageích se vystřídalo téměř šedesát umělců od známých jmen po alternativní neoposlouchané projekty.

Redakce Radia R

Publikováno: 20. 10. 2024 – na 2 minuty

Na rozdíl od předchozích ročníků, které byly dvoudenní, se letos akce protáhla do tří dnů.  Největším potíž pro návštěvníka festivalu představoval nadupaný program, díky kterému mnoho z nás nevědělo, kam dřív skočit.

Ze zahraničních kapel na Pop Messe zazářili islandští GusGus, kteří si získali dav nebo britští Sleaford Modsse zábavnou show, ale nejlepší stage presence, velkou dávku charisma a energie zajistilo belgické duo Charlotte Adigéry & Bolis Pupul. Na závěr festivalu roztančili diváky svým funky elektronickým zvukem a skvělou energií, díky které vytvořili nezapomenutelnou atmosféru. 

Mezi československými interprety vynikali na hlavní stagi introspektivní hudbou písničkářka Anna Vaverková nebo slovenský DJ FVLKRVM se světelnou show a „euforickou neonovou minisymfonií“, jak výstižně uvádí pořadatelé Pop Messe.

Dramaturgicky pestrý festival zajistil, že si každý posluchač přišel na své. Kabinet Múz stage přivítala umělce populární mezi mladšími diváky, takže interpreti Rohony, Dušan Vlk nebo MAT213 vystoupili před napěchovaným sálem tepajícím energií.

Pro milovníky techna nabídla venkovní Brno stage zahraniční i domácí sety, které oproti hlavním scénám zajistily intimnější atmosféru a takové malé útočiště. Ve vnitřních prostorách areálu vznikla navíc zajímavá Fléda stage, kde návštěvníci měli například možnost se seznámit s hudbou jediné české virtuální interpretky NIVVA. Závěrem je třeba dodat, že areál Velodromu festivalu prospěl, a není tedy divu, že příští ročník roztančí Brno zase na stejném místě.

Text: Alžběta Indrová
Foto: Klára Svobodová, Pop Messe