Piknik Radia R letos přinesl Sinks, HiJacks nebo Flamendr Robi

Tradiční Piknik Radia R se odehrál v pátek 17. května, tentokrát v brněnské Flédě. Na návštěvníky čekal pestrý výběr z lokální hudební scény. Vystoupily kapely HiJacks, Sinks a Flamendr Robi a nechyběla ani after party s DJs MINNU, Highimrisa a Wojownik.

Redakce Radia R

Publikováno: 5. 6. 2024 – na 2 minuty

Brno – Začíná zkouškové období a s ním spojená existenční krize. Déšť a pochmurné počasí rozbíjí iluzi jarní pohody. Někdo musí nebohé brněnské studenty vytáhnout od tlustých učebnic a vdechnout jim zpět chuť do života. Ta desetistránková esej počká, když to vydržela doteď. Komunita Radia R čeká!

Je sice půlka května, ale v parku by si v pátečním nepřejícím počasí rozložil deku málokdo. Piknik Radia R se ovšem konal v prostorech mnohem příznivějších pro setkání s přáteli. Všichni milovníci Radia R se letos sešli v proslulém brněnském klubu Fléda. A jak už to na Flédě bývá, na všechny čekala přátelská atmosféra a skvělá hudba.

Prostory předsálí ozdobily piknikové stolky obložené občerstvením, které připravili nejen pořadatelé, ale také příchozí. Na baru nechybělo pivo ani limča a taneční parket zaplnili hudební nadšenci. Na pódiu rozehřáli klub HiJacks, kteří zahráli poprvé v jejich unikátním novém složení. Melodická hudba pohladila po duši a kluci nezapomněli ani na pár kultovních bangerů v jejich autentickém podání.

Další dobrůtkou na hudebním meníčku byla kapela Sinks. Brněnské noise-rockové trio přeneslo publikum do světa undergroundu. Sžíravý zvuk bicích v kombinaci s minimalistickou rytmickou sekcí doplnil expresivní zpěv frontmana. Sinks stvořili intenzivní, přímo ohlušující zážitek.

Sladkou tečkou na konci programu byla kapela Flamendr robi: garážový rock plný energických rytmů a nápaditých textů. Komu ale hudba nestačila, na toho čekala after party s vystoupením DJs. Na své si přišli milovníci techna, jungle nebo breakcore. Dj MINNU si pohrál s nostalgickými tracky, hypnotickými syntezátory uvedl posluchače do tranzu Highimrisa a nad ránem vychrlil dunivé basy Wojownik.

Text: Týna Novotná
Foto: Adéla Michalčíková